HomeArtikelKhotbah Jumat: Pepeling Akhirat

Khotbah Jumat: Pepeling Akhirat

0 6 likes 1.4K views share

أَلْحَمْدُ للهِ الْمَلِكِ السُّلْطَانِ الْعَظِيْمِ الشَّانِ أَحْمَدُهُ عَلَى نِعَمٍ تَجِلُّ عَنِ الْعَدِّ وَ الْحُسْبَانِ وَ أَشْكُرُهُ عَلَى مَا أَوْلَاهُ مِنْ جَزِيْلِ الْفَضْلِ وَ الْإِمْتِنَانِ وَأَشْهَدُ أَنْ لَاإِلَهَ إِلَّا اللهُ وَحْدَهُ لَاشَرِيْكَ لَهُ كثير الخير دائم الإحسان وَأَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّدًا عَبْدُهُ وَرَسُوْلُهُ سَيِّدُ وَلَدِ عَدْنَانِ صَاحِبُ الْأَيَاتِ وَ الْبُرْهَان أَللَّهُمَّ صَلِّ وَسَلِّمْ وَ بَارِكْ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَ عَلَى أَلِهِ وَ أَصْحَابِهِ حَمَلَةِ الْعِلْمِ وَ الْقُرْءَانِ أَمَّا بَعْدُ فَيَا عِبَادَاللهِ أُوْصِيْكُمْ وَنَفْسِيْ بِتَقْوَى اللهِ وَتَزَوَّدُوْا فَإِنَّ خَيْرَالزَّادِ التَّقْوَى

Hadirin Jemaah Jumat Ingkang Minulyo..

Monggo kito sareng-sareng ningkataken raos takwa kito dumateng ngersanipun gusti Allah swt. Kanti tansah nindaaken sedoyo perintahipun soho nebihi sedoyo awisanipun. Kedah kito mangertosi bilih rugi sanget tiyang ingkang diperbudak kalian hawa nafsu, rugi sanget tiang ingkang dipun tebihaken dening gusti Allah swt. saking rahmatipun, lan rugi sanget tumerap tiyang ingkang nyadhe akhirot dipun tuku kanti bondo dunyo. Amergi, mbenjang wonten dinten kiamat piyambakipun mboten bakal nampi keringanan saking sikso neroko. Gusti Allah sampun dawuh:

أُولَٰئِكَ الَّذِينَ اشْتَرَوُا الْحَيَاةَ الدُّنْيَا بِالْآخِرَةِ فَلَا يُخَفَّفُ عَنْهُمُ الْعَذَابُ وَلَا هُمْ يُنْصَرُونَ

Artosipun: “Meniko samudayane wong-wong kang nuku penguripan dunyo kelawan penguripan akhirat, mongko ora bakal dientengaken siksane lan ora bakal den tulungi” (QS al-baqarah: 86)

 Hadirin Jemaah Jumat Ingkang Minulyo..

Menopo pembujuk tansah nutupi keawonan ingkang kito lampahi lan menopo angen-angen ingkang mboten migunani tansah ngridu marang kawulo muda lan tiyang sepuh kito. Padahal, tepo tulodo sering sanget paring nasihat maring kito sedoyo. Nopotoh kito mboten mirshani katahipun tiyang ingkang sami tumindak nuju luwangan ingkang peteng dedet wonten kuburan?

Piambakipun sampun kapisah kalian sedoyo perkawis ingkang sampun dipun kempalaken wonten dunyo. Sejatosipun, sedoyo perkawis menio sampun cekap kagem ndadosaken kito remen maring akherat lan sengit  dating dunyo. Rasulullah saw dawuh:

كَفَى بِالْمَوْتِ مُزَهِّدًا فِي الُّدنْيَا وَ مُرَغِّبًا فِي الْأَخِرَةِ

Artosipun: “Wus nyukupi anane pati dadi perkoro kang nagdohaken saking dunyolan dadiaken seneng maringa akherat.”

Hadirin Jemaah Jumat Ingkang Minulyo..

Pramilo monggo kito ningkataken anggenipun takwa dumateng gusti Allah, soho monggo kito ngamal sae kagem sangu kito ngadepi dinten pertanggungjawaban amal lan dinten piwalesan amal. Ampun ngantos kito dados golongan tiyang-tiyang ingkang mengo saking emut dumateng gusti Allah lan naming ngersaaken gesang wonten dunyo kemawon . amergi, sejatosipun tiyang-tiyang puniko kelebet golongan tiyang ingkang kesasar saking margi Allah swt. Gusti Allah sampun dawuh:

فَأَعْرِضْ عَنْ مَنْ تَوَلَّىٰ عَنْ ذِكْرِنَا وَلَمْ يُرِدْ إِلَّا الْحَيَاةَ الدُّنْيَا  ذَٰلِكَ مَبْلَغُهُم مِّنَ ٱلْعِلْمِ  إِنَّ رَبَّكَ هُوَ أَعْلَمُ بِمَن ضَلَّ عَن سَبِيلِهِ وَهُوَ أَعْلَمُ بِمَنِ ٱهْتَدَىٰ

Artosipun: “Mongko mengoho (he Muhammad) saking wong kang mengo saking pepeling ingsun, ora ngarepake kejobo penguripan dunyo. Ikulah sak adoh-adohe khaweruhe dheweke. Saktemene pengeran siro iku kang paling ngaweruhi wong kang kesasar saking dalane lan kang paling ngaweruhi wong kang oleh pituduh”

بَارَكَ اللّه لِي وَلَكُمْ فِي الْقُرْآنِ الْعَظِيْمِ, وَنَفَعَنِي وَإيَّاكُمْ بِمَا فِيْهِ مِنَ الآيَاتِ وَالذِّكْرِ الْحَكِيْمِ. أَعُوْذُ بِاللّهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيْمِ. وَالْعَصْرِ. إِنَّ الْإِنْسَانَ لَفِي خُسْرٍ. إِلَّا الّذِيْنَ  آمَنُوْا وَعَمِلُوْا الصَّالِحَاتِ وَتَوَا صَوْا بِالْحَقِّ وَتَوَاصَوْا بِالصَّبْرِ. أَقُوْ لُ قَوْلِي هَذَا وَأَسْتَغْفِرُ اللهَ لِي وَلَكُمْ فَاسْتَغْفَرُوْا رَبَّكُمْ إِنَّهُ هُوَ الْغَفُوْرُ الرَّحِيْمِ