Khutbah Wulan Shofar

Khutbah I

الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي عَلَا وَقَهَر وَعَزَّ وَاقْتَدَر فَسُبْحَانَهُ مِنْ إِلَهِ عَظِيمٍ لَا يُمَاثَلُ وَلَا يُضَاهَى وَلَا يُدْرِكُهُ بَصَر. أَحْمَدُهُ سُبْحَانَهُ عَلَى نِعَمِهِ مَا اخْتَفَى مِنْهَا وَمَا ظَهَر وَأَشْكُرُهُ وَلَمْ يَزَلْ سُبْحَانَهُ يُوْلِى إِحْسَانَهُ مَنْ شَكَرَ وَأَشْهَدُ أَنْ لَّا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَحْدَهُ لَا شَرِيكَ لَهُ عَلَى رَغْمِ أَنْفِ مَنْ جَحَدَ بِهِ وَكَفَر. شَهَادَةً أَدَخِّرُهَا لِيَوْمٍ لَا مَلْجَأَ فِيْهِ وَلَا وَزَر، وَأَشْهَدُ أَنَّ سَيَّدَنَا مُحَمَّدًا عَبْدُهُ وَرَسُولُهُ سَيِّدُ الْبَشَرِ اللَّهُمَّ صَلَّ وَسَلَّمْ عَلَى عَبْدِكَ وَرَسُولِكَ مُحَمَّدٍ الَّذِي قَرَّرَ قَوَاعِدَ الْإِسْلَامِ حَتَّى اسْتَقَر وَعَلَى آلِهِ وَأَصْحَابِهِ السَّادَةِ الْغُرَر. الَّذِيْنَ جَاهَدُوا فِي اللهِ حَقَّ جِهَادِهِ فَمَا وَهِيَ عَزْمُ أَحَدِهِمْ وَلَا فَتَرَ أَمَّا بَعْدُ فَيَا أَيُّهَا النَّاسُ اتَّقُوا اللهَ تَعَالَى كَمَا أَمَرٍ. وَاتْرُكُوا الْفَوَاحِشَ مَا بَطَنَ مِنْهَا وَمَا ظَهَر.

Hadirin jamaah Jumat rohimakumulloh

Monggo kito sami ningkataken raos takwa dumateng ngersanipun Gusti Alloh Swt kanti tansah nindakaken sedoyo perintahipun soho nebihi sedoyo awisanipun, kados ingkang sampun dipun perintahaken dening Gusti Alloh Swt. dumateng kito sedoyo.

Kedah kito mangertosi bilih donyo puniko namung panggenan mampir, wondene akhirat puniko panggenan ingkang langgeng.

Kito sedoyo tamtu mangertosi bilih katah tiyang ingkang sampun bidal marang kubur, lan kito ugi nyadari bilih kito sedoyo bakal nyusul tiyang-tiyang kolo wau. Sejatosipun kito sedoyo kedah mangertosi ceritonipun tiyang-tiyang zaman rumiyin, inggih puniko tiyang ingkang gumede, ingkang sampun ngliwati wates.

Tiyang-tiyang ingkang mboten purun iman soho ngajak marang kekufuran. Kados pundi pejah dumugi marang tiyang kolo wau, sahinggo piyambakipun kapegot saking kanikmatan kanti mbeto duso ingkang sampun dipun lampahi.

Hadirin ingkang sami bahagio

Sejatosipun, saking perkawis ingkang sampun kito mirengaken lan ingkang sampun kito tingali wonten tepo tulodo ingkang ageng, menawi kito purun angen-angen. Kedah kito mangertosi bilih gesang dunyo mboten sami kalian gesang wonten akhirot.

Kawitanipun alam akhirot inggih puniko alam kubur ingkang sanget dadosaken ajreh. Menawi kito saget selamet saking siksonipun, mongko kito bakal selamet wonten saksampunipun alam kubur. Lan sakwangsulipun, menawi kito mboten selamet saking siksonipun, mongko lumampah ingkang saksampunipun bakal langkung awrat.

Rosululloh Saw dawuh:

 إِنَّ الْقَبْرَ أَوَّلُ مَنَازِلِ الْآخِرَةِ فَإِنْ نَجَا مِنْهُ فَمَا بَعْدَهُ أَيْسَرُ مِنْهُ وَإِنْ لَمْ يَنْجُ مِنْهُ فَمَا بَعْدَهُ أَشَدُّ مِنْهُ

Artosipun: “Saktemene kubur iku dadi kawitane akhirot. Lamun selamet saking sikso kubur, mongko perkoro sakwuse luwih gampang tinimbang alam kubur. Lan lamun ora selamet saking sikso kubur, mongko perkoro sakmarine bakal luwih abot tinimbang alam kubur.” (H.R. At-Turmudzi)

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *

Situs ini menggunakan Akismet untuk mengurangi spam. Pelajari bagaimana data komentar Anda diproses.